Изключително много съм ви благодарна.Сега виждам,че съм била далеч от истината.
Страшно много ми помагате.
Имам последен въпрос - ако април и май съм в болничен - как да изчисля размера на болничните за съответните месеци?
Изпратих ви ги от личния си e-mail.
Благодаря.
Много ми е неудобно, че ви занимавам.
Значи в сайта на Нои в "Справка за соц.осигуряване"( от там си взимам данните за осиг. доход), там има 2 суми за съответния месец,в който съм в болничен.
А когато гледам страницата с изплатените обезщетения има сума на обезщетението и такава, от която е получено обезщетението.
Прочетох всичко,но се връщам пак,защото се почувствах някаква невежа,че все нещо не ми е ясно.
Още веднъж БЛАГОДАРЯ за отделеното време.
В графата "болничен" съм въвела сумата,получена от Нои.
В графа"осигл доход" въвеждам двете суми,взети пак от нои за осиг.доход и като натисна бутончето долу в дясно ми излизат суми за брутна и нетна заплата,това не съм сигурна дали е така.
Заплатата си получавам без фиш,така че незная за периода и с болнични каква точно е тя.От там идва объркването ми.
Благодаря Ви за времето,което отделяте.
Благодаря,но пак нещо не ми е 100% ясно
Пробвах да кача линк,нещо не се получи,та сега ще въведа данните отново
Това,което пак не ми е ясно е:
1. За месеците ,в които не съм била в болничен всичко е ок, въвеждам брутната заплата и с бутончето се изчислява нетната и осиг.доход
2. Месец с болничен - в сайта на нои имам 2 суми, отгоре пише осиг. доход, събирам ги и двете и въвеждам цифрата в калкулатора на мястото за осиг.доход и с бутона отдолу се изчислява нетна и брутната заплата или ? Едната сума е обезщетението от работодателя за дните в болничен,които той плаща,нали така.И тях ли прибавям към осигур доход? И после в полето с болничен въвеждам получената сума от нои и избирам 100%
Здравейте!Благодаря за чудесния калкулатор,но нещо май се пообърках,та имам няколко въпроса.
Вчера се пробвах да си изчисля колко ще ми бъде майчинството ,но не съм сигурна,че правилно въвеждам всички брутни,нетни и т.н неща, объркването ми идва там,където съм била в болничен за съответния месец.
Значи от страницата на Нои си взимам  осигурителния доход и го попълвам където трябва, но когато съм била в болничен за този месец имам 2 суми, събирам ли ги и сбора ли въвеждам за осигур. доход или? В този случай какво се води за брутна заплата,същото ли е като осиг. доход и ако не е каква сума пиша в брутна заплата?
В полето за болничните въвеждам сумата,която съм получила от Нои,нали така?А %отбелязвам ли?

Явно бъркам нещо,защото ми излиза нещо от сорта,че ако април и май си взема болничен/ а юни излизам в 45 дн преди раждане/ ще ми изплатят повече пари,отколкото ако за тези месеци съм на работа,което ми се струва малко невероятно.